Διαχείριση άγχους

Μέσα από βίντεος του Νικόλα Σμυρνάκη, προτάσεις, προτροπές και ασκήσεις, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς «Τεχνικές διαχείρισης άγχους» του IslandofMan Philosophy.

80€ 9,90€

Μέσα από βίντεος του Νικόλα Σμυρνάκη, προτάσεις, προτροπές και ασκήσεις, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς «Τεχνικές διαχείρισης άγχους» του IslandofMan Philosophy. Στόχος της  εκπαίδευσης είναι:

 • Να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τη φαντασία σου – η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο προσομοίωσης της πραγματικότητας – ώστε να διαχειρίζεσαι το άγχος σου.
 • Να προκαλείς την αρμονία στον εσωτερικό σου κόσμο προτού εκείνη εμφανιστεί στην πραγματικότητά σου.
 • Να παρατηρείς τα προβλήματα (δηλαδή τις πηγές άγχους) από ένα νέο επίπεδο παρατήρησης. Να μην τα μεγεθύνεις στο μυαλό σου, να τα επαναφέρεις στις πραγματικές τους διαστάσεις και να τα χρησιμοποιείς ως πηγές δημιουργίας.

Οι συγκεκριμένες τεχνικές λειτουργούν ταυτόχρονα και ως μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων. 

Η εφαρμογή της γνώσης της συγκεκριμένης εκπαίδευσης αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθειά σου να ελευθερωθείς από το άγχος και να αρχίσεις να απολαμβάνεις περισσότερο το ταξίδι της ζωής.

Η εκπαίδευση περιέχει:

 • 3 Videos από live εκπαιδεύσεις του Νικόλα Σμυρνάκη (Διάρκειας 2 ωρών)
 • Online ασκήσεις βασισμένες στις τεχνικές που αναφέρονται στην εκπαίδευση.

Είσαι πολύ έξυπνος για να αγχώνεσαι για κάτι που δεν αλλάζει και είσαι πολύ ικανός για να αγχώνεσαι για κάτι που αλλάζει.

 • Αν αγχώνεσαι για κάτι άσχημο που συνέβη στο παρελθόν και δεν αλλάζει, το μόνο που θα αλλάξεις τελικά είναι προς το χειρότερο το παρόν και το μέλλον σου.
 • Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στο μυαλό μας απ’ ό,τι στην πραγματικότητα.
 • Αφού σε έξι μήνες το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο είναι τώρα, γιατί να μην το μετατρέψεις στο μυαλό σου ΤΩΡΑ σε όσο μικρό θα είναι σε έξι μήνες;»
 • Πολλές φορές το άγχος σου πηγάζει από ανύπαρκτα φανταστικά πιθανά σενάρια που δημιουργείς στο μυαλό σου για το μέλλον. Για παράδειγμα: «Δε θα προλάβω», «Δε θα τα πάω καλά στην παρουσίαση της εργασίας μου», «Δε θα καταφέρω να πιάσω τον οικονομικό στόχο του μήνα» και πολλά άλλα.

Η φαντασία σου λειτουργεί σαν σκηνοθέτης της ζωής σου.

 • Όσο πιο πολύ εξασκείς τη φαντασία σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ελέγξεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, άρα και τις πράξεις και τα αποτελέσματά σου.  Όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ένα αρνητικό συναισθηματικό φορτίο μέσα σου και να διαχειριστείς το άγχος σου, η προπονημένη φαντασία  θα σε υπηρετήσει πολύ καλύτερα.
 • Δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μην έχει προϋπάρξει ως σκέψη. Οι σκέψεις είναι «πράγματα» που δεν ζούμε, αλλά φανταζόμαστε. Κατά κάποιο τρόπο, τα ζούμε στη φαντασία μας. Τα βιώνουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Για να σκεφτείς κάτι, πρέπει να το φανταστείς. Η σκέψη είναι φαντασία.
 • Αφού δεν υπάρχει πράξη που να μην έχει προϋπάρξει ως σκέψη και η σκέψη μας είναι συνώνυμη με τη φαντασία μας, κάθε πράξη για να υπάρξει, πρέπει με κάποιο τρόπο, συνειδητά ή ασυνείδητα, να τη φανταστούμε. Αν επομένως ελέγξουμε τη φαντασία μας, μπορούμε να ελέγξουμε και τις σκέψεις μας, άρα και τη ζωή μας.

Τα περισσότερα «κατά λάθος» συναισθήματα είναι αρνητικά, η ζωή όμως είναι πολύ μικρή για να τη ζεις κατά λάθος.

Στο video βλέπετε μια σκηνή από το σεμινάριο «Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός» στο οποίο ο Νικόλας Σμυρνάκης χρησιμοποιεί μια παραλλαγή της «τεχνικής της αρμονίας» για να βοηθήσει την Φρόσω να λάβει μια απόφαση ζωής που στερούσε στον εαυτό της 23 χρόνια. Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί μία από τις βασικές μεθόδους του IslandofMan Philosophy για τη διαχείριση του άγχους και των αρνητικών καταστάσεων.

Στην αρχή όλα είναι χάος, έπειτα έρχεται πάντα η αρμονία

Ο  Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.

Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί.

Τα βιβλία του Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνωστών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Τόσο αυτά όσο και το βιβλίο-ημερολόγιο Γράψε τη δική σου Ιστορία έγιναν γρήγορα από τα ευπώλητα της κατηγορίας τους. Το τελευταίο του έργο έχει τίτλο Η ΑΛΗ8ΕΙΑ και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες.

Τυρίνος, ο κλέφτης φόβων είναι το πρώτο παραμύθι του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy με απώτερο στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αν τις είχαμε διδαχθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή κι έναν πιο όμορφο κόσμο.

Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ

To Πρόγραμμα Περιλαμβάνει

 • 5 Μαθήματα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα