Κάνε το φόβο φίλο σου

Μέσα από βίντεο του Νικόλα Σμυρνάκη, προτάσεις, προτροπές και ασκήσεις, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης του φόβου του IslandofMan Philosophy, την τεχνική «Φιλικός Φόβος».

80€ 9,90€

Μέσα από βίντεος του Νικόλα Σμυρνάκη, προτάσεις, προτροπές και ασκήσεις, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης του φόβου του IslandofMan Philosophy, την τεχνική «Φιλικός Φόβος».  Στόχος της  εκπαίδευσης είναι:

  • Να διακρίνεις ποια είναι τα βασικότερα είδη φόβου και από πού πηγάζουν. Η κατανόησή τους θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι το συναισθηματικό φορτίο που σου προκαλούν.
  • Να χρησιμοποιείς τον φόβο παραγωγικά, να τον μετατρέπεις δηλαδή σε φίλο και σύμμαχο, έτσι ώστε να αποτελεί προωθητική, και όχι καταστροφική, δύναμη στη ζωή σου.
  • Να διαχειριστείς το καθημερινό άγχος και την ανασφάλεια που σου προκαλεί ο φόβος.

Βελτιώνοντας τη στάση σου απέναντι στο φόβο, βελτιώνεις την ποιότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων σου, άρα συνολικά την ποιότητα της ζωής σου.

Η εκπαίδευση περιέχει:

  • 2 Videos από live εκπαιδεύσεις του Νικόλα Σμυρνάκη (Διάρκειας 1,5 ώρας)
  • Online ασκήσεις βασισμένες στις τεχνικές που αναφέρονται στην εκπαίδευση.

Δεν μπορείς να επιλέξεις αν θα φοβάσαι ή όχι. Μπορείς να επιλέξεις αν θα κάνεις αυτό που φοβάσαι, παρόλο που φοβάσαι.

  • Αν προσπαθήσεις, υπάρχουν πιθανότητες να αποτύχεις και οι φόβοι σου να βγουν αληθινοί. Αν δεν προσπαθήσεις, υπάρχει μονάχα μία πιθανότητα: Να αποτύχεις και οι φόβοι σου να βγουν αληθινοί.
  • Κάθε φορά που φοβάσαι, εξασκείσαι να μη φοβάσαι κάνοντας αυτό που φοβάσαι.
  • Ό,τι φοβάσαι γίνεται. Ό,τι δεν γίνεται να το φοβάσαι. Ό,τι γίνεται μην το φοβάσαι. Όλα γίνονται, γι’ αυτό μη φοβάσαι. Μη φοβάσαι και όλα θα γίνουν.

Νικόλας Σμυρνάκης

Ο φόβος γι’ αυτό που δεν είμαστε, μας μετατρέπει σ’ αυτό που δεν θέλουμε να γίνουμε.

Είναι σπουδαία κατάκτηση όταν μπορείς να ακολουθείς τα όνειρά σου, και εξίσου σπουδαία από μόνη της η ικανότητα να κάνεις όνειρα. Υπάρχει όμως ένας τρομακτικός κλέφτης ονείρων, που εμφανίζεται σε διάφορες μορφές: λέγεται φόβος.

Σε εμποδίζει να ξεχωρίσεις, να ρισκάρεις, να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, να ευτυχήσεις. Είναι ο μοναδικός λόγος για να συμβιβαστείς με μια ζωή μετριότητας, ενώ έχεις γεννηθεί για να μεγαλουργήσεις, να αφήσεις το στίγμα σου στην ανθρωπότητα, να είσαι καταλύτης στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η ζωή σου μπορεί να αποτελέσει καλλιτέχνημα, μεγαλούργημα, και εσύ ο ίδιος να αναγνωριστείς ως δεξιοτέχνης στον τομέα σου, ως καλλιτέχνης της ίδιας της ζωής. Φτάνει όμως να αντιμετωπίσεις το τέρας του φόβου. Ας ξεκινήσουμε όμως από το γεγονός ότι ο φόβος της αποτυχίας δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ ολοκληρωτικά, μπορεί όμως να καταλαγιάσει. Το στοίχημα είναι πώς θα καταφέρεις να μη σε ενοχλεί, να μην ορθώνεται ως εμπόδιο στον δρόμο σου, πώς θα καταφέρεις να τον χρησιμοποιήσεις ως τον σύμμαχο εκείνο που σε βοηθά να προχωρήσεις και όχι ως τον εχθρό που σε γονατίζει.

απόσπασμα από το βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη

Αν δεν προσπαθήσεις, υπάρχει μονάχα μία πιθανότητα: Να αποτύχεις και οι φόβοι σου να βγουν αληθινοί.

Στο παρακάτω βίντεο ο Νικόλας μιλά με τη Μαριάννα για το φόβο της, θέλοντας να τη βοηθήσει να δει από ένα διαφορετικό πρίσμα την κατάστασή της, από μια οπτική που θα της επιτρέψει να διαχειριστεί καλύτερα το άγχος της έτσι ώστε να γίνει πιο λειτουργικό. Ταυτόχρονα, μιλά για τον δικό του κάποτε υπέρτατο, σχεδόν ανυπέρβλητο φόβο, αυτόν της έκθεσης στη σκηνή.
(Σκηνή από το τριήμερο σεμινάριο: Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός)

Ο φόβος που θα προκύψει λόγω της μη προσπάθειας καταλήγει να είναι μεγαλύτερος από τον φόβο της αποτυχημένης προσπάθειας. Ο φόβος της αποτυχημένης προσπάθειας είναι προσωρινός, ενώ ο φόβος της μη προσπάθειας μόνιμος.

Ο Νικόλας Σμυρνάκης μιλάει για τις επιπτώσεις του φόβου στη ζωή μας στην εκπομπή «Οne Direct Weekend», στο One TV. Θέμα: Η απόρριψη από τους άλλους. Γιατί φοβόμαστε τόσο την απόρριψη; Ποιες είναι οι επιπτώσεις μιας ζωής γεμάτη φόβο; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το φόβο; Πώς είναι η ζωή στην άλλη πλευρά του φόβου;
(Σκηνή από το τριήμερο σεμινάριο: Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός)

Ο  Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.

Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί.

Τα βιβλία του Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνωστών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Τόσο αυτά όσο και το βιβλίο-ημερολόγιο Γράψε τη δική σου Ιστορία έγιναν γρήγορα από τα ευπώλητα της κατηγορίας τους. Το τελευταίο του έργο έχει τίτλο Η ΑΛΗ8ΕΙΑ και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες.

Τυρίνος, ο κλέφτης φόβων είναι το πρώτο παραμύθι του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy με απώτερο στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αν τις είχαμε διδαχθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή κι έναν πιο όμορφο κόσμο.

Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ

To Πρόγραμμα Περιλαμβάνει

  • 2 Μαθήματα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα