Πώς να πετύχεις τους στόχους σου

Μέσα από βίντεο του Νικόλα Σμυρνάκη, προτάσεις, προτροπές και ασκήσεις, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο θέσπισης στόχων, τους: «Χάρτες υλοποίησης στόχων».

80€ 9,90€

Μέσα από βίντεος του Νικόλα Σμυρνάκη, προτάσεις, προτροπές και ασκήσεις, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο θέσπισης στόχων, τους: «Χάρτες υλοποίησης στόχων». Οι «Χάρτες» θα σε βοηθήσουν:

  • Πρώτα από όλα, να ανακαλύψεις τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα. Τι δηλαδή θα έχει το θετικότερο αντίκτυπο στη ζωή σου και τι είσαι δεσμευμένος να πετύχεις.
  • Με βάσει τα παραπάνω να ορίσεις τους στόχους σου.
  • Να ανακαλύψεις μέσα σου το λεγόμενο αυτο-κίνητρο, το οποίο θα σε ωθήσει να πετύχεις τους στόχους σου. 
  • Να σχεδιάσεις το πλάνο δράσης που θα σε φέρει πιο κοντά στις επιδιώξεις σου.
  • Να χαρείς τη διαδρομή προς κάθε σου προορισμό (στόχο).

Η πιο πάνω τεχνική θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις την πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα και όταν δεν έχεις τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ή όταν συναντάς εμπόδια.

Η εκπαίδευση περιέχει:

  • 3 Videos από live εκπαιδεύσεις του Νικόλα Σμυρνάκη (Διάρκειας 1,5 ώρας)
  • Online ασκήσεις βασισμένες στις τεχνικές που αναφέρονται στην εκπαίδευση

Για να πας εκεί που θέλεις, δεν αρκεί να γνωρίζεις μόνο πού πας, αλλά και από ποια αφετηρία ξεκινάς.

  • Από τη στιγμή που γράφεις έναν στόχο σου, έχεις ήδη μπει στη διαδικασία υλοποίησής του.
  • Από τη στιγμή που θέτεις ή ακόμα καλύτερα γράφεις έναν στόχο, μια παραλλαγή του προετοιμάζεται κάπου στο μακρινό μέλλον. Αυτό δεν είναι μαγεία. Είναι μαθηματικά.
  • Αν δεν έχεις στόχο, είναι σαν να μπαίνεις στο αυτοκίνητο χωρίς να ξέρεις τον προορισμό σου. Στα αγγλικά ο στόχος λέγεται γκολ. Αλλά γκολ είναι και το τέρμα. Ένας ποδοσφαιριστής χωρίς τέρμα, δηλαδή στόχο, πού θα ρίξει την μπάλα; Θα κάνει κύκλους χωρίς νόημα γύρω από τον εαυτό του. Από δύο κύκλους και πάνω αρχίζει να σχηματίζεται μια μουντζούρα.
  •  

Η πορεία κρατά πιο πολύ από το αποτέλεσμα. Απόλαυσέ την.

Η Πυξίδα
Απόλαυσε την πορεία προς κάθε σου προορισμό

Ο ρόλος του στόχου είναι να μας δείχνει την πορεία. Όπως μια πυξίδα. Η πυξίδα δείχνει βορρά. Μόλις φτάσουμε σε έναν προορισμό του βορρά, συνεχίζει να μας παρακινεί: «Προχώρα! Έχεις δρόμο ακόμα. Η απομάκρυνση σε περιμένει».

Οι στάσεις μας είναι για να χαρούμε τη διαδρομή. Και πρέπει να είναι συχνές, γιατί διαφορετικά ο δρόμος γίνεται κυνήγι δίχως νόημα. Άλλωστε, όσο μακριά κι αν πας, πάντα θα υπάρχει πιο μακριά. Και εκεί είναι η ουσία. Να χαιρόμαστε τη διαδρομή και να έχουμε πάντα μια κατεύθυνση να μας καλεί, μια κατεύθυνση ποτισμένη με πρόοδο, αγάπη και πληρότητα.

Από τη στιγμή που αποκτάς πυξίδα, δεν βιάζεσαι πια. Όχι, δεν καθυστερείς, αλλά δίνεις χρόνο στην απόλαυση. Η άφιξή σου στον προορισμό, άλλωστε, θα κρατήσει μονάχα μια στιγμή. Η διαδρομή προς τα εκεί μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή. Την ημέρα που τον βρίσκεις, αλλάζεις προορισμό. Εκείνη την ημέρα, προορισμός σου γίνεται η κάθε στιγμή μέχρι αυτόν.

Σου εύχομαι αυτό ακριβώς, να μετατρέψεις σε προορισμό σου την απόλαυση της διαδρομής μέχρι αυτόν.

απόσπασμα από το βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη
Γράψε τη δική σου Ιστορία
Τετράδιο ονείρων και Πραγματοποιήσεων

 

Αν χαίρεσαι μόνο όταν πετυχαίνεις έναν στόχο, χάνεις την ουσία της ζωής, που είναι το πριν και το μετά τον στόχο.

Ο Νικόλας Σμυρνάκης, καλεσμένος της Σταματίνας Τσιμτσιλή, στην εκπομπή «Happy Day» στον Alpha TV, μιλάει για το πώς θέτουμε στόχους με μεγάλες πιθανότητες να εκπληρωθούν.

Δώσε έμφαση στη διαδρομή και όχι μόνο στον στόχο. Ζήσε την κάθε στιγμή και όχι μόνο για μία στιγμή.

Μια συζήτηση ανάμεσα στον Νικόλα Σμυρνάκη και τους δημοσιογράφους Βίκυ Χατζή και Πέτρο Καρσιώτη σχετικά με τους στόχους (απόσπασμα από την εκπομπή «Alpha Παντού»).

Ο  Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.

Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί.

Τα βιβλία του Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνωστών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Τόσο αυτά όσο και το βιβλίο-ημερολόγιο Γράψε τη δική σου Ιστορία έγιναν γρήγορα από τα ευπώλητα της κατηγορίας τους. Το τελευταίο του έργο έχει τίτλο Η ΑΛΗ8ΕΙΑ και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες.

Τυρίνος, ο κλέφτης φόβων είναι το πρώτο παραμύθι του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy με απώτερο στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αν τις είχαμε διδαχθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή κι έναν πιο όμορφο κόσμο.

Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ

To Πρόγραμμα Περιλαμβάνει

  • 4 Μαθήματα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα