Διαχείριση θυμού

Μέσα από βίντεο του Νικόλα Σμυρνάκη, προτάσεις, προτροπές και ασκήσεις, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς «Τεχνικές διαχείρισης θυμού» του IslandofMan Philosophy.

80€ 9,90€

Μέσα από βίντεος του Νικόλα Σμυρνάκη, προτάσεις, προτροπές και ασκήσεις, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς «Τεχνικές διαχείρισης θυμού» του IslandofMan Philosophy. Στόχος της  εκπαίδευσης είναι:

  • Να ανακαλύψεις ποια είναι η πηγή του θυμού.
  • Να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τη φαντασία σου ώστε να διαχειρίζεσαι το θυμό σου.
  • Να βλέπεις τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που σου προκαλούν θυμό από ένα νέο επίπεδο παρατήρησης. Να μην τις μεγεθύνεις στο μυαλό σου, να τις επαναφέρεις στις πραγματικές τους διαστάσεις και να τις χρησιμοποιείς ως πηγές ευγνωμοσύνης και δημιουργίας.
  • Να κατανοήσεις τη δύναμη της συγχώρεσης και να τη χρησιμοποιήσεις για να απαλύνεις το θυμό και την πικρία μέσα σου.

Οι συγκεκριμένες τεχνικές λειτουργούν ταυτόχρονα και ως μέθοδοι διαχείρισης κι άλλων αρνητικών συναισθημάτων, εκτός από το θυμό

Η εφαρμογή της γνώσης της συγκεκριμένης εκπαίδευσης αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθειά σου να τιθασεύσεις το θυμό σου και να βιώσεις εσωτερική γαλήνη και αρμονία.

Η εκπαίδευση περιέχει:

  • 4 Videos από live εκπαιδεύσεις του Νικόλα Σμυρνάκη (Διάρκειας 2 ωρών)
  • Online ασκήσεις βασισμένες στις τεχνικές που αναφέρονται στην εκπαίδευση.

Τα περισσότερα «κατά λάθος» συναισθήματα είναι αρνητικά, η ζωή όμως είναι πολύ μικρή για να τη ζεις κατά λάθος.

  • Κάθε αρνητικό συναίσθημα είναι ένα μήνυμα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν θα φύγει αν δεν κατανοήσεις το μήνυμα που έχει έρθει να μεταδώσει. Η παραδοχή, η επίγνωση είναι το πρώτο βήμα για τη λύση.
  • Το θέμα είναι πόσο χρόνο αφήνεις να περάσει μέχρι να αντιμετωπίσεις το αρνητικό συναίσθημα. Το συναίσθημα πρέπει να βγει από σένα, να εκφραστεί, δηλαδή να κάνει τον κύκλο του. Το θέμα είναι ο κύκλος να ολοκληρωθεί γρήγορα, ελεγχόμενα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.
  • Όσο πιο πολύ εξασκείς τη φαντασία σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ελέγξεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, άρα και τις πράξεις και τα αποτελέσματά σου.  Όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ένα αρνητικό συναισθηματικό φορτίο μέσα σου, η προπονημένη φαντασία  θα σε υπηρετήσει πολύ καλύτερα.

Ο θυμός είναι στην πραγματικότητα φόβος ότι δεν αγαπιέσαι αρκετά.

  • Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που απαντάται πολύ συχνά – άλλοτε καλυμμένο και άλλοτε ξεκάθαρο. Προκαλεί την οργή, το μίσος, την εκδίκηση, τον πόνο και είναι δημοφιλέστερο όλων.
  • Όταν θυμώνεις με κάποιον, ασκεί εξουσία πάνω σου. Αν αφήσεις έναν αρνητικό άνθρωπο να σε επηρεάσει, τότε τον μεταβάλλεις σε δυνάστη σου. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να ορίζει τα συναισθήματά σου, δηλαδή να ορίζει τη ζωή σου. Πόσο μάλλον κάποιος που δεν συμπαθείς.
  • Η λύση είναι η συγχώρεση. Η συγχώρεση είναι δύναμη.

Όταν συγχωρείς κάποιον γαληνεύεις. Κάνεις χάρη σ’ εσένα και όχι σ’ εκείνον.

Ο Νικόλας Σμυρνάκης εξηγεί γιατί αγαπάει τα αρνητικά συναισθήματα. (Σκηνή από το τριήμερο σεμινάριο «Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός»)

Ο  Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.

Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί.

Τα βιβλία του Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνωστών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Τόσο αυτά όσο και το βιβλίο-ημερολόγιο Γράψε τη δική σου Ιστορία έγιναν γρήγορα από τα ευπώλητα της κατηγορίας τους. Το τελευταίο του έργο έχει τίτλο Η ΑΛΗ8ΕΙΑ και προσκαλεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες.

Τυρίνος, ο κλέφτης φόβων είναι το πρώτο παραμύθι του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Πρόσφατα ίδρυσε την IslandofMan Children Academy με απώτερο στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες που αν τις είχαμε διδαχθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θεμέλιο για μια καλύτερη ζωή κι έναν πιο όμορφο κόσμο.

Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που είναι απαραίτητα για να τον πραγματοποιήσουν.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ

To Πρόγραμμα Περιλαμβάνει

  • 6 Μαθήματα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα

Δεν έχετε πρόσβαση!

Κάντε click στο κουμπάκι για να αποκτήσετε το πρόγραμμα